توشه توشه .

توشه

موادغذايي مفيد در زمان كمبود آهن

موادغذايي مفيد در زمان كمبود آهن

سطوح پايين آهن در بدن ممكن است موجب كم خوني فقر آهن شود. گوشت قرمز غني از آهن است، اما برخي موادغذايي ديگر نيز حاوي اين ماده معدني مي باشند. براي بهبود سطوح آهن در بدن، علاوه بر مصرف موادغذايي غني از آهن بايد موادغذايي سرشار از ويتامين C براي كمك به جذب اين ماده معدني نيز دريافت شود.

 

گوشت، مرغ و غذاهاي دريايي

گوشت گاو، گوشت بره، ران مرغ و غذاهاي دريايي منابع قابل توجهي از آهن مي باشند. جگر گاو، جگر مرغ، ساير فرآورده هاي فرعي گوشت، ماهي ساردين، ماهي كولي و صدف ميزان بالايي آهن دارند. آهن موجود در گوشت، مرغ و ماهي از نوع “هِم” بوده و جذب آن توسط بدن بهتر است.

 

حبوبات

لوبياهاي ليما، قرمز، سياه، نخود، لوبيا پخته و ساير حبوبات از جمله عدس ها و لپه جزو منابع خوب آهن محسوب مي شوند. هرچند جذب آهن موجود در موادغذايي گياهي معروف به آهن “غيرهِم” به اندازه ي آهن هِم نيست. همچنين ميزان آهن جذب شده از حبوبات بستگي به نوع موادغذايي مصرفي با آنها دارد. تركيب حبوبات با منابعي از آهن هِم در يك وعده ي غذايي مي تواند باعث افزايش جذب آهن حبوبات شود.

 

ميوه

به طور كلي ميوه حاوي ميزان قابل توجهي از آهن نيست، اما ويتامين C موجود در مركبات و ساير انواع ميوه ها مي تواند به جذب آهن “غيرهِم” منابع گياهي كمك كند. زردآلو خشك شده، خرما و كشمش داراي ميزان قابل توجهي از آهن بوده، زيرا موادمغذي در خشكبار متمركز شده است.

 

سبزيجات

بسياري از سبزيجات از جمله بروكلي، نخودسبز، كلم كيل، سبزي كلارد و اسفناج ميزان قابل توجهي آهن دارند، اما مانند ساير موادغذايي گياهي آهن موجود در آنها از نوع “غيرهِم” بوده كه به راحتي توسط بدن قابل جذب نيست. مصرف اين سبزيجات با منابع آهن هِم از جمله استيك يا ران مرغ يا با ميوه ها و سبزيجات غني از ويتامين C مانند فلفل هاي شيرين، گوجه فرنگي يا اسلايس هايي از انبه مي توانند به ميزان آهن در دسترس موجود در سبزيجات سبز كمك كنند.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۵ تير ۱۳۹۸ساعت: ۱۲:۵۱:۲۸ توسط:آقاي شريفي موضوع:

ليستي كامل از موادغذايي حاوي ويتامين K

ليستي كامل از موادغذايي حاوي ويتامين K

ويتامين K يك ماده مغذي ضروري براي انعقاد درست خون و سلامت استخوان ها است. باكتري هاي سالم موجود در روده ها نيز مي توانند به ساخت ويتامين K در بدن كمك كنند. بدن همچنين مي تواند اين ويتامين را در كبد و بافت ها ذخيره كند، از طرفي كمبود اين ويتامين نادر است. همچنين در صورت مصرف داروهاي رقيق كننده ي خون، دريافت ويتامين K بهتر است محدود شود.

 

سبزيجات برگ سبز

سبزيجات برگ سبز منبعي غني از ويتامين K به حساب مي آيند. اين گروه موادغذايي شامل كلم كيل، اسفناج، سبزي هاي كلارد، برگ چغندر سوئيسي، سبزي هاي شلغم، اسفناج و برگ كاهو است. نصف فنجان از اين سبزيجات به صورت پخته ۲۶۵ تا ۵۳۱ ميكروگرم ويتامين K و يك فنجان از اين سبزيجات به صورت خام ۱۱۶ تا ۲۹۹ ميكروگرم در هر يك فنجان دارند. براساس انستيتوي پزشكي ايالات متحده، ميزان مورد نياز ويتامين K براي مردان حداقل ۱۲۰ ميكروگرم و براي بانوان ۹۰ ميكروگرم در روز مي باشد.

 

سبزيجات كلميان

سبزيجات كلميان نيز ويتامين K را براي بدن فراهم مي كنند. يك فنجان بروكلي يا كلم بروكسل پخته شده حاوي ۲۲۰ ميكروگرم از اين ويتامين است. يك فنجان بروكلي خام ۸۹ ميكروگرم و نصف فنجان كلم پخته ۸۲ ميكروگرم ويتامين K دارد. اين سبزيجات علاوه بر ويتامين K حاوي آنتي اكسيدان، فيبر، موادمعدني و ساير ويتامين هاي مورد نياز براي حمايت از سلامت عمومي بدن مي باشند.

 

ميوه ها

تعداد كمي از ميوه ها ويتامين K دارند. مصرف يك چهارم فنجان آلو حاوي ۲۶ ميكروگرم از اين ويتامين است. همچنين يك فنجان رزبري يا تمشك خام ۲۹ ميكروگرم ويتامين K دارد. كيوي، انگور، انار، مويز، آووكادو، كرنبري، گلابي، ملون ها و زردآلو نيز مقدار كمي از اين ويتامين را براي بدن فراهم مي كنند.

 

فرآورده هاي حيواني

فرآورده هاي حيواني و غذاهاي دريايي حاوي مقدار كمي ويتامين K است. اين موادغذايي بيشتر از ۵ ميكروگرم از اين ويتامين را در هر وعده ي مصرفي براي بدن فراهم نمي كنند. پنير، تخم مرغ، شير، گوشت گاو، مرغ، بوقلمون، ماهي تن، ماهي خال مخالي و ميگو حاوي مقدار كمي از ويتامين K مي باشند. صدف، ساير سخت پوستان و ماهي كولي نيز مقدار جزئي ويتامين K دارند.

 

غلات

موادغذايي بر پايه غلات مقادير بسيار كمي ويتامين K دارند. نان ساندويچي، مافين ها، بيسكوييت ها، نان هاي همبرگر و نان شيريني حلقوي ۱ تا ۱۰ ميكروگرم ويتامين K در هر ۱۰۰ گرم دارند. بيشتر غلات صبحانه نيز حاوي ۱ تا ۵ ميكروگرم ويتامين K است. موادغذايي تهيه شده از آرد از جمله كيك ها، كلوچه ها، دونات ها و مافين ها نيز حاوي ۴ تا ۱۵ ميكروگرم از اين ويتامين مي باشند.

 

روغن ها و چربي ها

براساس دانشگاه كاليفرنياي شمالي، روغن كانولا و لوبيا سويا حاوي ۲۰ تا ۲۷ ميكروگرم ويتامين K در هر قاشق غذاخوري است. ساير روغن هاي سبزيجات از جمله روغن زيتون، بادام زميني، گلرنگ، آفتابگردان و كنجد نيز ۲ تا ۴ ميكروگرم ويتامين K دارند. مايونز و مارگارين نيز حاوي مقدار متوسطي از ويتامين K است.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۴ تير ۱۳۹۸ساعت: ۰۱:۳۵:۴۶ توسط:آقاي شريفي موضوع:

راه هايي براي پيشگيري از سرطان با رژيم غذايي

راه هايي براي پيشگيري از سرطان با رژيم غذايي

تغذيه صحيح مي تواند احتمال ابتلا به سرطان را كاهش دهد. در واقع دستورالعمل هاي تغذيه اي براي پيشگيري از سرطان مشابه ساير دستوالعمل هاي توصيه شده براي پيشگيري از بيماري هاي قلبي يا ديابت است.

 

حفظ وزن مناسب

اضافه وزن و چاقي شكمي با افزايش خطر سرطان روده بزرگ در مردان و بانوان و همچنين سرطان هاي پانكراس، رحم و سينه در بانوان يائسه همراه است. از ديگر سرطان هاي مرتبط با چاقي مي توان به سرطان هاي مري، ركتوم، كليه، تيروئيد، صفرا، كبد، تخمدان و پروستات اشاره كرد.

 

محدوديت مصرف موادغذايي پركالري و مضر

موادغذايي داراي قند زياد و چربي هاي جامد را از رژيم غذايي خود حذف كنيد؛ زيرا اين موادغذايي علاوه بر كالري بالا مواد مغذي اندكي دارند. از اين موادغذايي مي توان به نوشيدني هاي شيرين، ميان وعده هاي فرآوري شده و دسرها اشاره كرد. كالري موجود در اين غذاها بسيار زياد است كه علاوه بر افزايش وزن خطر ابتلا به سرطان را افزايش مي دهند.

 

مصرف سبزيجات، ميوه ها، غلات كامل و بقولات

مصرف ميوه ها، سبزيجات، غلات كامل و بقولات خطر ابتلا به سرطان هاي ريه، دهان، مري، معده و روده را كاهش مي دهد.

 

كاهش مقدار گوشت دريافتي

برخي مطالعات حاكي از ارتباط احتمالي بين مصرف گوشت قرمز (به ويژه گوشت هاي فرآوري شده مانند همبرگر، سوسيس، بيكن و هات داگ) و سرطان روده است. بنابراين بيشتر از پروتئين هاي گياهي مانند لوبيا در كنار غلات كامل يا سبزيجات استفاده كنيد.

 

كاهش مصرف نمك (سديم)

در جوامعي كه افراد بيشتر از موادغذايي شور و سرشار از سديم استفاده مي كنند، خطر بروز سرطان افزايش مي يابد. بيشتر سديم ورودي به بدن از طريق مصرف غذاهاي فرآوري شده است. بنابراين برچسب محصولات غذايي را به دقت مطالعه كنيد تا از ميزان سديم موجود در آنها مطلع شويد. با توجه به برنامه تغذيه اي ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۰ ايالات متحده، افراد بايد مصرف سديم روزانه خود را به كمتر از ۲۳۰۰ ميلي گرم كاهش دهند. همچنين ميزان نمك دريافتي افراد مبتلا به فشار خون بالا بايد به ۱۵۰۰ ميلي گرم در روز محدود شود.

 

مكمل ها

مصرف موادغذايي كامل نسبت به مكمل ها بهترين راه براي كاهش خطر ابتلا به سرطان در بدن است. تحقيقات نشان مي دهد كه ارتباط هم افزايي بين مواد غذايي ارگانيك موجود در غذاها و اثر محافظتي آنها وجود دارد. بهترين منبع مواد مغذي براي پيشگيري از ابتلا به سرطان موادغذايي كامل و نوشيدني هاي سالم سرشار از مواد مغذي است. همچنين قبل از مصرف هر نوع مكمل با پزشك خود مشورت كنيد.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۲ تير ۱۳۹۸ساعت: ۱۱:۲۱:۵۰ توسط:آقاي شريفي موضوع:

چگونه ميوه و سبزيجات بيشتري بخوريم ؟

همه‌ي ما مي‌دانيم كه بايد ميوه و سبزيجات بيشتري بخوريم … اما اين كار را انجام نمي‌دهيم. خوردن آن‌ها مانند خوردن ساندويچ و شيريني‌ها راحت نيست و براي كسي كه جوانه‌هاي چشايي‌اش عادت به استفاده از ان‌ها ندارد ساده نيست. حتي اگر ما طعم سبزي و ميوه‌ها را دوست داشته باشيم و متقاعد شده باشيم كه سبزيجات و ميوه‌ها تازه براي ما خوب هستند، اغلب به سادگي خوردن روزانه‌ي آن‌ها را فراموش مي‌كنيم، حتي اگر از مغازه مقداري خريد كرده باشيم. كليد حل اين مسئله در متقاعد شدن نهفته است: اگر ما به خوردن مقدار بيشتري غذاي سالم اعتقاد پيدا كنيم، اين كار را انجام خواهيم داد. در اينجا به برخي از راهنمايي‌هاي عملي در اين زمينه اشاره مي‌كنيم:

 

ميوه‌ها و سبزيجات را آماده‌ي خوردن نماييد

بلافاصله پس از خريد ميوه‌ و سبزيجات، آن‌ها را شسته، آماده و بسته بندي كنيد. مقادير زيادي سيب، انگور، هويج و فلفل بخريد. سيب‌ها و انگورها را شسته و آن‌ها را در جايي قرار دهيد كه در معرض ديدتان باشد يا اينكه در ظروف پلاستيكي مخصوص قرار دهيد تا آماده براي خوردن باشند. سيب قاچ شده همراه با عسل و دارچين يا همراه با كره‌ي بادام زميني طعم فوق‌العاده اي دارد. فلفل و هويج را بشوييد، پوست آن‌ها را بگيريد و آن‌ها را به منظور درست كردن يك ميان وعده‌ي سريع و آسان در يخچال قرار دهيد. وقتي كه ما گرسنه مي‌شويم، به اطراف نگاه مي‌كنيم، در يخچال را باز مي‌كنيم و اگر فقط برش‌هاي نان و مربا را ببينيم، حتماً آن‌ها را مي‌خوريم، فارغ از اينكه در هنگامخريد سبزيجات چقدر پر انگيزه بوديم. اين مسئله وقتي كه تنها ميان وعده‌هاي ساده‌ي موجود در خانه سبزيجات باشند، مي‌تواند مفيد باشد.

 

اسموتي درست كنيد

يك روش ساده‌ي ديگر براي مصرف بيشتر سبزيجات، مخلوط كردن آن‌ها در يك اسموتي است. موز و حتي بروكلي مي‌تواند طعم و مزه‌ي اسفناج را بهتر كند و يك مخلوط مقرون به صرفه را ايجاد نمايد. سيب، يك عدد موز رسيده، تعداد كمي اسفناج و دو فنجان آب را با هم مخلوط كنيد تا براي ۵ با در روز يك معجون فوق‌العاده داشته باشيد.

 

خوردن ميوه و سبزي را به يك چالش تبديل كنيد

اضافه كردن سبزيجات به هر وعده‌ي غذايي يك چالش است اما انجام پذير است. شما هميشه مي‌توانيد مقداري كاهو يا برشي از گوجه فرنگي را به ساندويچتان اضافه كنيد و يك سالاد با دو عدد خيار ساده به همراه يك قاشق روغن زيتون مي‌تواند بك نسخه‌ي عالي براي هر شامي باشد. هر چيزي كه مي‌خوريد بايد همراه با سبزيجات باشد، اين يك قانون است. يا اينكه با خوردن يك عدد ميوه در روز به چالش بكشيد. يك ميوه را از قبل انتخاب كرده و مطمئن شويد كه آن را همراه با صبحانه يا نهار در روز بعد ميل مي‌كنيد.

 

چاشني‌هاي خودتان را درست كنيد

هميشه ماست ساده بخريد و چاشني‌هاي ميوه‌اي خودتان را براي آن درست كنيد. سيب، موز و هلو را خرد كرده و كمي عسل به اين مخلوط اضافه كنيد، هم اكنون يك ماست با كيفيت اعلاء خواهيد داشت كه در قفسه‌هاي هيچ فروشگاهي آن را نخواهيد يافت. موز با كمي عسل و دارچين به همراه بلغور جو در هنگام صبح بسيار مناسب است.

 

ميوه‌ها را خارج از دسترس پنهان نكنيد

خيلي از اوقات ما براي خوردن ميوه و سبزي بسيار پر انگيزه هستيم و مقادير زيادي مي‌خريم و در يخچال پر مي‌كنيم و سپس…آن‌ها را نمي‌خوريم. در واقع آن‌ها را خارج از ديد و خارج از ذهن قرار مي‌دهيم. براي اجتناب از اين كار، ميوه‌هايي كه نياز به خنك شدن ندارند را روي طبقات بالاي يخچال و در جايي قرار دهيد كه در معرض ديد باشند و باقي ميوه‌ها و سبزيجات را در وسط يخچال و نه در محفظه‌هاي پاييني يخچال و در جايي كه در معرض ديد نباشد، قرار دهيد. هر چه بيشتر آن‌ها را ببينيد، بيشتر دوست داريد يكي از آن‌ها را ميل كنيد.

 

يك روز در هفته را بدون گوشت سپري كنيد

اگر امكان دارد يك وعده‌ي غذايي را فقط با استفاده از سبزيجات درست كنيد. مي‌توانيد يك كاري لوبياي گياهي درست كرده يا با ۲ عدد گوجه فرنگي خرد شده به همراه يك بادمجان و مقداري پنير فتا در يك فويل در فر يك غذاي گياهي درست كنيد. شام مبتني بر سبزيجات مي‌تواند طعم فوق‌العاده اي داشته باشد. يك روز در هفته را انتخاب كرده و آن را بدون گوشت سپري كنيد.

 

در تدوين رژيم غذايي سالم براي خود خلاق باشيد:

 

از پوره‌ي آووكادو به جاي مايونز روي ساندويچ‌هايتان استفاده كنيد.

گل كلم را با سيب زميني پوره كنيد.

به جاي استفاده از نان از كاهو استفاده كنيد: مي‌توانيد براي مرغ گريل شده از كاهو به عنوان نان استفاده كنيد.

استفاده از سبزيجات منجمد بسيار ساده بوده و همراه با پاستا و فريتيتا بسيار مناسب است.

به تمام چيزهايي كه مي‌پزيد ميوه اضافه كنيد، مثل كلوچه، پن كيك و نان.

چيپس ميوه درست كنيد:

 

سيب‌ها را به برش‌هاي خيلي نازك برش دهيد

آن‌ها را روي يك لايه و روي يك سيني شيريني پزي پخش كنيد

روي يك طرف سيب‌ها را شكر دارچين بپاشيد

اين سيب‌ها را در فر و در حرارت ۲۰۰ درجه فارنهايت (۹۰ درجه سانتي‌گراد) براي مدت زمان ۲ ساعت و نيم بپزيد.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۹ تير ۱۳۹۸ساعت: ۱۱:۴۳:۵۳ توسط:آقاي شريفي موضوع:

پنج غذاي اصلي براي بهبود سلامت چشم

پنج غذاي اصلي براي بهبود سلامت چشم

آيا تمام مواد مغذي مورد نياز براي پيشگيري از آب مرواريد، دژنراسيون ماكولا، آب سياه و ديگر مشكلات چشمي را دريافت مي كنيد؟ براي آگاهي از موادغذايي بسيار مفيد براي سلامت چشم ها مصاحبه سخنگوي سابق آكادمي تغذيه و رژيم غذايي آمريكا را مطالعه فرماييد.

 

كلم پيچ: منبعي از لوتئين و زيگزانتين

كلم پبچ منبع غني لوتئين و زيگزانتين است و از چشم ها در برابر آسيب نور خورشيد محفاظت مي كند. همچنين اين موادمغذي خطر ابتلا به آب مرواريد و دژنراسيون ماكولا را كاهش مي دهند. از منابع غني اين موادمغذي براي سلامت چشم ها مي توان به كلم كلارد، برگ هاي شلغم، اسفناج، بروكلي، نخودها، كيوي، انگور سياه، كدوي زرد، پرتغال، ذرت، انبه و خربزه عسلي اشاره كرد. بدن براي جذب لوتئين و زيگزانتين به چربي نياز دارد؛ بنابراين به همراه اين منابع غذايي مقداري از روغن هاي سالم مانند روغن زيتون نيز مصرف كنيد. كلم پيچ علاوه بر لوتئين و زيگزانتين شامل ويتامين C و بتاكاروتن براي سلامت چشم ها است.

 

سيب زميني شيرين: منبعي غني از بتاكاروتن

سيب زميني شيرين منبعي غني از بتا كاروتن است كه به خوبي مي تواند دژنراسيون ماكولا را كنترل كند. بدن بتاكاروتن را به ويتامين A تبديل كرده و اين ماده مغذي در پيشگيري از خشكي چشم ها و شب كوري موثر است. بتا كاروتن و ويتامين A به كاهش عفونت هاي چشمي كمك مي كنند. اگر تمايلي به مصرف سيب زميني شيرين نداريد، مي توانيد از ديگر موادغذايي نارنجي رنگ مانند كدوي حلوايي و هويج استفاده كنيد. همچنين سبزيجات سبز تيره مانند اسفناج و سبزي كلارد نيز حاوي بتا كاروتن مي باشند. از ديگر منابع خوب ويتامين A مي توان به شير، تخم مرغ و جگر اشاره كرد. همچنين مصرف روغن زيتون به همراه بتا كاروتن و ويتامين A براي جذب بهتر اين موادمغذي توصيه مي شود.

 

توت فرنگي: حاوي ويتامين C

توت فرنگي تازه و آبدار حاوي ويتامين C فراواني است و فوايد بسياري براي چشم ها دارد. اين ويتامين آنتي اكسيداني بسيار قوي است كه مي تواند خطر ابتلا به آب مرواريد را كاهش دهد. مصرف ساير موادغذايي غني از ويتامين C مانند فلفل دلمه اي، بروكلي، مركبات و طالبي نيز توصيه مي شود.

 

ماهي سالمون: خداحافظي با خشكي چشم

از خشكي چشمانتان رنج مي بريد؟ مصرف اسيدهاي چرب امگا۳ مي تواند به بهبود اين مشكل كمك كند. چربي هاي سالم را به صورت روزانه دريافت كنيد. مصرف دو تا سه بار در هر هفته از ماهي هاي چرب حاوي امگا۳ به ويژه ماهي سالمون توصيه مي شود. همچنين دريافت گردو، بذر كتان و دانه چيا يا تخم شربتي را فراموش نكنيد. ماهي سالمون منبع خوبي از ويتامين D است كه از دژنراسيون ماكولا پيشگيري مي كند. ويتامين D از طريق مصرف ساردين، ماهي خال مخالي، شير و آب پرتغال غني شده با ويتامين D قابل دريافت است.

 

چاي سبز: منبع آنتي اكسيدان

يك فنجان چاي سبز علاوه بر خاصيت آرامش بخشي كه دارد، به دليل آنتي اكسيدان هاي موجود در آن ممكن است به كاهش خطر ابتلا به آب مرواريد و دژنراسيون ماكولا كمك كند. چاي سبز حاوي كاتچين بوده كه داراي خواص آنتي اكسيداني و ضد التهابي است. از ديگر موادغذايي حاوي كاتچين مي توان به شكلات، توت ها و سيب اشاره كرد. چاي سياه نيز حاوي مقدار كمي كاتچين مي باشد


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۹ تير ۱۳۹۸ساعت: ۰۱:۵۳:۲۲ توسط:آقاي شريفي موضوع:

محدوديت مصرف موادغذايي پركالري و مضر

محدوديت مصرف موادغذايي پركالري و مضرموادغذايي داراي قند زياد و چربي هاي جامد را از رژيم غذايي خود حذف كنيد؛ زيرا اين موادغذايي علاوه بر كالري بالا مواد مغذي اندكي دارند. از اين موادغذايي مي توان به نوشيدني هاي شيرين، ميان وعده هاي فرآوري شده و دسرها و مغزهاي آجيل اشاره كرد. كالري موجود در اين غذاها بسيار زياد است كه علاوه بر افزايش وزن خطر ابتلا به سرطان را افزايش مي دهند.
مصرف سبزيجات، ميوه ها، غلات كامل و بقولاتمصرف ميوه ها، سبزيجات، غلات كامل و بقولات خطر ابتلا به سرطان هاي ريه، دهان، مري، معده و روده را كاهش مي دهد.
كاهش مقدار گوشت دريافتيبرخي مطالعات حاكي از ارتباط احتمالي بين مصرف گوشت قرمز (به ويژه گوشت هاي فرآوري شده مانند همبرگر، سوسيس، بيكن و هات داگ) و سرطان روده است. بنابراين بيشتر از پروتئين هاي گياهي مانند لوبيا در كنار غلات كامل يا سبزيجات استفاده كنيد.
كاهش مصرف نمك (سديم)در جوامعي كه افراد بيشتر از موادغذايي شور و سرشار از سديم استفاده مي كنند، خطر بروز سرطان افزايش مي يابد. بيشتر سديم ورودي به بدن از طريق مصرف غذاهاي فرآوري شده است. بنابراين برچسب محصولات غذايي را به دقت مطالعه كنيد تا از ميزان سديم موجود در آنها مطلع شويد. با توجه به برنامه تغذيه اي ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۰ ايالات متحده، افراد بايد مصرف سديم روزانه خود را به كمتر از ۲۳۰۰ ميلي گرم كاهش دهند. همچنين ميزان نمك دريافتي افراد مبتلا به فشار خون بالا بايد به ۱۵۰۰ ميلي گرم در روز محدود شود.
مكمل هامصرف موادغذايي كامل نسبت به مكمل ها بهترين راه براي كاهش خطر ابتلا به سرطان در بدن است. تحقيقات نشان مي دهد كه ارتباط هم افزايي بين مواد مغذي طبيعي موجود در غذاها و اثر محافظتي آنها وجود دارد. بهترين منبع مواد مغذي براي پيشگيري از ابتلا به سرطان موادغذايي كامل و نوشيدني هاي سالم سرشار از مواد مغذي است. همچنين قبل از مصرف هر نوع مكمل با پزشك خود مشورت كنيد.
برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۸ تير ۱۳۹۸ساعت: ۱۰:۵۳:۱۳ توسط:آقاي شريفي موضوع:

افراد مبتلا به مسموميت غذايي از چه موادغذايي بايد و نبايد استفاده كنند؟

                 
مصرف موادغذايي آلوده به پاتوژن هايي (باكتري هاي بيماري زا) مانند باكتري ها، قارچ ها و ويروس ها مي تواند منجر به مسموميت غذايي شود. در پروسه ي فرآوري و توليد، موادغذايي ممكن است با سموم آلوده شوند. مسموميت غذايي مي تواند خفيف تا شديد باشد كه به شرايط سلامت فرد و سموم موجود در بدن بستگي دارد. سيكلوسپورين، اشريشيا كلي، ليستريا و سالمونلا جزو پاتوژن هايي هستند كه به طور مكرر با مسموميت هاي غذايي ارتباط دارند. براي درمان مسموميت خفيف غذايي مي توانيد از درمان هاي موثرخانگي استفاده كنيد.
در ادامه به دستورالعمل هاي مهمي پبرامون موارد مصرف و اجتناب از موادغذايي بعد از مسموميت پرداخته مي شود، زيرا مسموميت غذايي مي تواند به طور قابل توجهي بر سلامتي تاثير بگذارد.

آنچه بايد بعد از مسموميت غذايي مصرف شود
مايعات

مسموميت هاي غذايي مي تواند باعث كم آبي بدن يا دهيدراته شدن شود، به طوريكه يكي بزرگترين نگراني ها به حساب مي آيد.
از دست دادن مايعات بدن به طور سريعي از طريق اسهال و استفراغ روي مي دهد، بنابراين جايگزين كردن مايعات مورد نياز بدن ضروري است.
همچنين از مصرف موادغذايي يا نوشيدني هاي تشديد كننده ي شرايط اجتناب نماييد. مكيدن تكه هاي يخ مي تواند از كم آبي در زمان استفراغ شديد جلوگيري كند. همچنين بعد از بهبود حالت استفراغ، به تدريج مي توانيد از مايعاتي مانند نوشيدني هاي الكتروليت و آب استفاده نماييد.
التهاب روده يا معده مي تواند با آب برنج و آب جو تسكين يابد. دريافت نوشيدني هاي كافئين دار مي تواند باعث ناراحتي پوشش داخلي معده شود، همچنين بايد از دريافت فرآورده هاي لبني اجتناب كنيد زيرا باعث تشديد اسهال خواهند شد.

رژيم غذايي BRAT

BRAT مخفف موز، عصاره سيب، برنج و نان تست است. همچنين رژيم غذايي BRAT بهتر است در هر نوع بيماري مرتبط با روده مصرف شود.
اين موادغذايي تاثيراتي بر ناراحتي هاي معده دارند و به مقابله با اسهال كمك مي كنند. رژيم غذايي BRAT باعث آرامش معده شده و در كاهش اسهال موثر است.
همچنين مصرف موادغذايي محتوي چربي و قند باعث ناراحتي معده مي شوند.
نوشيدن مقدار فراواني از مايعات با رژيم BRAT مي تواند به بهبود سريع كم آبي بدن كمك كند.

مكمل ها

مصرف پروبيوتيك هايي مانند لاكتوباسيلوس بولگاريكوس و لاكتوباسيلوس اسيدوفيلوس به حفظ فلور باكتريايي طبيعي (باكتري خوب انسان دوستانه) در روده كمك مي كند. در زمان سفر به برخي مكان ها كه احتمال آلودگي آب و موادغذايي وجود دارد استفاده از پروبيوتيك ها قبل و بعد مسافرت مي تواند به حفظ سلامت روده كمك كند.
هنوز هيچ مطالعه ي علمي خواص ضدميكروبي سركه سيب را اثبات نكرده است و صرفا به عنوان يك درمان خانگي سنتي از آن استفاده مي شود. براي استفاده از سركه سيب مي توانيد دو قاشق چاي خوري از آن را به يك فنجان آب گرم اضافه و مخلوط نماييد. نوشيدن اين تركيب چندين بار در روز مي باشند.
گياهان

برخي از گياهان به طور سنتي براي مسموميت غذايي كاربرد دارند. هرچند تحقيقات بسياري در اين زمينه مورد نياز است. در ادامه به توضيح برخي از گياهان دارويي مورد استفاده در مسموميت هاي غذايي پرداخته مي شود، اما توجه داشته باشيد كه اين گياهان نبايد جايگزين درمان هاي پزشكي متداول شوند.

گياه خارمريم اغلب براي اختلالات كبدي كاربرد دارد و در اروپا به طور گسترده اي براي درمان مسموميت ناشي از قارچ آمانيتا استفاده مي شود.
مطالعات نشان مي دهد كه تا ۴۸ ساعت بعد از مصرف قارچ آمانيتا، براي درمان استفاده از داروي سيلي بينين موثر بوده كه تركيب اصلي فعال در گياه خارمريم است.

مطالعات حيواني نشان مي دهد كه تركيب درمان هاي گياهي چيني و ژاپني (مورد استفاده براي ليستريا) داراي نتايج موثري در مورد مسموميت غذايي مي باشد. اين تركيبات فعال شامل گياه قاشقك، گل صد توماني، شيرين بيان، زنجبيل، گون، دارچين چيني و جين سنگ پاناكس است.
________________________________________
آنچه نبايد بعد از مسموميت غذايي مصرف كنيم
زمانيكه علائم مسموميت غذايي تسكين يافت، از موادغذايي سهل الهضم استفاده و از موادغذايي كه باعث بروز ناراحتي معده مي شوند پرهيز كنيد. اجتناب از موادغذايي زير بعد از مسموميت هاي غذايي ضروري است.

فرآورده هاي لبني

از مصرف فرآورده هاي لبني به جز برخي از محصولات با سطوح پاييني از لاكتوز (از جمله ماست) اجتناب كنيد، زيرا اسهال موجب عدم تحمل به لاكتوز مي شود كه ممكن است موقتي باشد. بنابراين افراد حساس به فرآورده هاي لبني بايد نسبت به مصرف اين موادغذايي توجه بيشتري داشته باشند.

موادغذايي چرب و تند

موادغذايي تند، چرب و شيرين مي تواند باعث ايجاد مشكلات نفخ و گاز شوند. مصرف اين موادغذايي در شرايط اسهال به خوبي قابل تحمل نيست، بنابراين تا قبل از بهبودي كامل علائم مسموميت از مصرف آنها اجتناب نماييد.

موادغذايي با ميزان فيبر بالا

موادغذايي فيبري شامل سبزيجات، ميوه ها به همراه پوست آنها، مغزهاي آجيل، دانه ها، حبوبات، غلات كامل و مركبات است. اجتناب از مصرف موادغذايي فيبري فرصتي براي استراحت و بهبودي دستگاه گوارش مي باشد. همچنين بعد از بهبودي علائم مي توانيد به تدريج اين موادغذايي فيبري را به رژيم غذايي خود اضافه كنيد.
الكل و كافئين

با مصرف الكل و كافئين در زمان مسوميت احتمال كم آبي بدن و اسهال تشديد مي شود. بنابراين در زمان مسوميت شديد غذايي از نوشيدني هاي الكلي، قهوه، شكلات داغ، چاي و شكلات اجتناب نماييد.
آب سيب و گلابي

مصرف آب سيب و گلابي در زمان مسموميت توصيه نمي شود، زيرا اين آب ميوه ها حاوي سوربيتول، گلوكز و فروكتوز هستند و مصرف آنها ممكن است باعث تشديد اسهال شود.



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۵ تير ۱۳۹۸ساعت: ۱۱:۰۳:۰۲ توسط:آقاي شريفي موضوع:

افراد مبتلا به مسموميت غذايي از چه موادغذايي بايد و نبايد استفاده كنند؟

                 
مصرف موادغذايي آلوده به پاتوژن هايي (باكتري هاي بيماري زا) مانند باكتري ها، قارچ ها و ويروس ها مي تواند منجر به مسموميت غذايي شود. در پروسه ي فرآوري و توليد، موادغذايي ممكن است با سموم آلوده شوند. مسموميت غذايي مي تواند خفيف تا شديد باشد كه به شرايط سلامت فرد و سموم موجود در بدن بستگي دارد. سيكلوسپورين، اشريشيا كلي، ليستريا و سالمونلا جزو پاتوژن هايي هستند كه به طور مكرر با مسموميت هاي غذايي ارتباط دارند. براي درمان مسموميت خفيف غذايي مي توانيد از درمان هاي موثرخانگي استفاده كنيد.
در ادامه به دستورالعمل هاي مهمي پبرامون موارد مصرف و اجتناب از موادغذايي بعد از مسموميت پرداخته مي شود، زيرا مسموميت غذايي مي تواند به طور قابل توجهي بر سلامتي تاثير بگذارد.

آنچه بايد بعد از مسموميت غذايي مصرف شود
مايعات

مسموميت هاي غذايي مي تواند باعث كم آبي بدن يا دهيدراته شدن شود، به طوريكه يكي بزرگترين نگراني ها به حساب مي آيد.
از دست دادن مايعات بدن به طور سريعي از طريق اسهال و استفراغ روي مي دهد، بنابراين جايگزين كردن مايعات مورد نياز بدن ضروري است.
همچنين از مصرف موادغذايي يا نوشيدني هاي تشديد كننده ي شرايط اجتناب نماييد. مكيدن تكه هاي يخ مي تواند از كم آبي در زمان استفراغ شديد جلوگيري كند. همچنين بعد از بهبود حالت استفراغ، به تدريج مي توانيد از مايعاتي مانند نوشيدني هاي الكتروليت و آب استفاده نماييد.
التهاب روده يا معده مي تواند با آب برنج و آب جو تسكين يابد. دريافت نوشيدني هاي كافئين دار مي تواند باعث ناراحتي پوشش داخلي معده شود، همچنين بايد از دريافت فرآورده هاي لبني اجتناب كنيد زيرا باعث تشديد اسهال خواهند شد.

رژيم غذايي BRAT

BRAT مخفف موز، عصاره سيب، برنج و نان تست است. همچنين رژيم غذايي BRAT بهتر است در هر نوع بيماري مرتبط با روده مصرف شود.
اين موادغذايي تاثيراتي بر ناراحتي هاي معده دارند و به مقابله با اسهال كمك مي كنند. رژيم غذايي BRAT باعث آرامش معده شده و در كاهش اسهال موثر است.
همچنين مصرف موادغذايي محتوي چربي و قند باعث ناراحتي معده مي شوند.
نوشيدن مقدار فراواني از مايعات با رژيم BRAT مي تواند به بهبود سريع كم آبي بدن كمك كند.

مكمل ها

مصرف پروبيوتيك هايي مانند لاكتوباسيلوس بولگاريكوس و لاكتوباسيلوس اسيدوفيلوس به حفظ فلور باكتريايي طبيعي (باكتري خوب انسان دوستانه) در روده كمك مي كند. در زمان سفر به برخي مكان ها كه احتمال آلودگي آب و موادغذايي وجود دارد استفاده از پروبيوتيك ها قبل و بعد مسافرت مي تواند به حفظ سلامت روده كمك كند.
هنوز هيچ مطالعه ي علمي خواص ضدميكروبي سركه سيب را اثبات نكرده است و صرفا به عنوان يك درمان خانگي سنتي از آن استفاده مي شود. براي استفاده از سركه سيب مي توانيد دو قاشق چاي خوري از آن را به يك فنجان آب گرم اضافه و مخلوط نماييد. نوشيدن اين تركيب چندين بار در روز مي باشند.
گياهان

برخي از گياهان به طور سنتي براي مسموميت غذايي كاربرد دارند. هرچند تحقيقات بسياري در اين زمينه مورد نياز است. در ادامه به توضيح برخي از گياهان دارويي مورد استفاده در مسموميت هاي غذايي پرداخته مي شود، اما توجه داشته باشيد كه اين گياهان نبايد جايگزين درمان هاي پزشكي متداول شوند.

گياه خارمريم اغلب براي اختلالات كبدي كاربرد دارد و در اروپا به طور گسترده اي براي درمان مسموميت ناشي از قارچ آمانيتا استفاده مي شود.
مطالعات نشان مي دهد كه تا ۴۸ ساعت بعد از مصرف قارچ آمانيتا، براي درمان استفاده از داروي سيلي بينين موثر بوده كه تركيب اصلي فعال در گياه خارمريم است.

مطالعات حيواني نشان مي دهد كه تركيب درمان هاي گياهي چيني و ژاپني (مورد استفاده براي ليستريا) داراي نتايج موثري در مورد مسموميت غذايي مي باشد. اين تركيبات فعال شامل گياه قاشقك، گل صد توماني، شيرين بيان، زنجبيل، گون، دارچين چيني و جين سنگ پاناكس است.
________________________________________
آنچه نبايد بعد از مسموميت غذايي مصرف كنيم
زمانيكه علائم مسموميت غذايي تسكين يافت، از موادغذايي سهل الهضم استفاده و از موادغذايي كه باعث بروز ناراحتي معده مي شوند پرهيز كنيد. اجتناب از موادغذايي زير بعد از مسموميت هاي غذايي ضروري است.

فرآورده هاي لبني

از مصرف فرآورده هاي لبني به جز برخي از محصولات با سطوح پاييني از لاكتوز (از جمله ماست) اجتناب كنيد، زيرا اسهال موجب عدم تحمل به لاكتوز مي شود كه ممكن است موقتي باشد. بنابراين افراد حساس به فرآورده هاي لبني بايد نسبت به مصرف اين موادغذايي توجه بيشتري داشته باشند.

موادغذايي چرب و تند

موادغذايي تند، چرب و شيرين مي تواند باعث ايجاد مشكلات نفخ و گاز شوند. مصرف اين موادغذايي در شرايط اسهال به خوبي قابل تحمل نيست، بنابراين تا قبل از بهبودي كامل علائم مسموميت از مصرف آنها اجتناب نماييد.

موادغذايي با ميزان فيبر بالا

موادغذايي فيبري شامل سبزيجات، ميوه ها به همراه پوست آنها، مغزهاي آجيل، دانه ها، حبوبات، غلات كامل و مركبات است. اجتناب از مصرف موادغذايي فيبري فرصتي براي استراحت و بهبودي دستگاه گوارش مي باشد. همچنين بعد از بهبودي علائم مي توانيد به تدريج اين موادغذايي فيبري را به رژيم غذايي خود اضافه كنيد.
الكل و كافئين

با مصرف الكل و كافئين در زمان مسوميت احتمال كم آبي بدن و اسهال تشديد مي شود. بنابراين در زمان مسوميت شديد غذايي از نوشيدني هاي الكلي، قهوه، شكلات داغ، چاي و شكلات اجتناب نماييد.
آب سيب و گلابي

مصرف آب سيب و گلابي در زمان مسموميت توصيه نمي شود، زيرا اين آب ميوه ها حاوي سوربيتول، گلوكز و فروكتوز هستند و مصرف آنها ممكن است باعث تشديد اسهال شود.



برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۵ تير ۱۳۹۸ساعت: ۱۱:۰۲:۱۸ توسط:آقاي شريفي موضوع:

هر آنچه بايد در مورد محصولات ارگانيك بدانيد!

محصولات ارگانيك، مواد غذايي تراريخته و محصولات طبيعي تفاوت اساسي با يكديگر دارند. محصول ارگانيك بدون دخالت هرگونه ماده‌ي شيميايي و روش‌هاي مصنوعي توليد مي‌شود.

براي فروشندگان مواد غذايي دو كلمه‌ي جادويي هست كه به آنها كمك مي‌كند محصولات‌شان را راحت‌تر به فروش برسانند و پول بيشتري از مردم بگيرند. اين دو كلمه جادويي، «طبيعي» و «ارگانيك» است. بعضي‌ها دوست دارند تغذيه‌ي سالم‌تري داشته باشند به همين خاطر به دنبال مواد خوراكي ارگانيك و طبيعي مي‌گردند. بعضي‌ها هم چندتا محصول را با هم مقايسه مي‌كنند و وقتي همه چيز آنها با هم برابر باشد، محصولي را ترجيح مي‌دهند كه برچسب طبيعي يا ارگانيك داشته باشد. محصولات ارگانيك، به محصولاتي گفته مي‌شود كه بدون استفاده از كودها و حشره‌كش‌هاي شيميايي توليد شده باشند. عموم مردم بر اين باورند كه محصولات ارگانيك هم براي سلامتي‌شان و هم براي طبيعت بهتر هستند، اما فرق چنداني ميان محصولات ارگانيك و غيرارگانيك وجود ندارد.

درحقيقت، هميشه طبيعي‌تر بودن به معني بهتر بودن نيست. حتي خود محصولاتي كه تحت عنوان محصولات ارگانيك به‌فروش مي‌رسند، كاملا ارگانيك نيستند؛ محصولات با برچسب ارگانيك حدود ۹۵ درصد و محصولات با برچسب حاوي مواد ارگانيك حداكثر ۵۰ درصد مواد تشكيل‌دهند‌ي ارگانيك دارند؛ به‌عبارت ديگر، تنها محصولاتي كاملا ارگانيك هستند كه برچسب «۱۰۰ درصد ارگانيك» را داشته باشند. براساس تعريف سازمان غذا و داروي آمريكا، محصول ارگانيك محصولي است كه بدون دخالت هرگونه ماده‌ي شيميايي و روش‌هاي مصنوعي (مانند دست‌كاري ژنتيكي) توليد شود. نه‌تنها ميوه‌ و سبزي‌ها بلكه گوشت، عسل، لبنيات و ديگر خوراكي‌ها مي‌توانند به روش ارگانيك توليد شوند. گوشت و محصولات دامي ارگانيك از دام‌هايي توليد مي‌شوند كه در شرايط طبيعي و با عادت‌هاي طبيعي دام پرورش يافته‌اند.

برچسب: خريد محصولات ارگانيك، محصول ارگانيك، ارگانيك،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۳ ارديبهشت ۱۳۹۸ساعت: ۱۱:۱۸:۱۵ توسط:آقاي شريفي موضوع: