توشه توشه .

توشه

افراد مبتلا به مسموميت غذايي از چه موادغذايي بايد و نبايد استفاده كنند؟

                 
مصرف موادغذايي آلوده به پاتوژن هايي (باكتري هاي بيماري زا) مانند باكتري ها، قارچ ها و ويروس ها مي تواند منجر به مسموميت غذايي شود. در پروسه ي فرآوري و توليد، موادغذايي ممكن است با سموم آلوده شوند. مسموميت غذايي مي تواند خفيف تا شديد باشد كه به شرايط سلامت فرد و سموم موجود در بدن بستگي دارد. سيكلوسپورين، اشريشيا كلي، ليستريا و سالمونلا جزو پاتوژن هايي هستند كه به طور مكرر با مسموميت هاي غذايي ارتباط دارند. براي درمان مسموميت خفيف غذايي مي توانيد از درمان هاي موثرخانگي استفاده كنيد.
در ادامه به دستورالعمل هاي مهمي پبرامون موارد مصرف و اجتناب از موادغذايي بعد از مسموميت پرداخته مي شود، زيرا مسموميت غذايي مي تواند به طور قابل توجهي بر سلامتي تاثير بگذارد.

آنچه بايد بعد از مسموميت غذايي مصرف شود
مايعات

مسموميت هاي غذايي مي تواند باعث كم آبي بدن يا دهيدراته شدن شود، به طوريكه يكي بزرگترين نگراني ها به حساب مي آيد.
از دست دادن مايعات بدن به طور سريعي از طريق اسهال و استفراغ روي مي دهد، بنابراين جايگزين كردن مايعات مورد نياز بدن ضروري است.
همچنين از مصرف موادغذايي يا نوشيدني هاي تشديد كننده ي شرايط اجتناب نماييد. مكيدن تكه هاي يخ مي تواند از كم آبي در زمان استفراغ شديد جلوگيري كند. همچنين بعد از بهبود حالت استفراغ، به تدريج مي توانيد از مايعاتي مانند نوشيدني هاي الكتروليت و آب استفاده نماييد.
التهاب روده يا معده مي تواند با آب برنج و آب جو تسكين يابد. دريافت نوشيدني هاي كافئين دار مي تواند باعث ناراحتي پوشش داخلي معده شود، همچنين بايد از دريافت فرآورده هاي لبني اجتناب كنيد زيرا باعث تشديد اسهال خواهند شد.

رژيم غذايي BRAT

BRAT مخفف موز، عصاره سيب، برنج و نان تست است. همچنين رژيم غذايي BRAT بهتر است در هر نوع بيماري مرتبط با روده مصرف شود.
اين موادغذايي تاثيراتي بر ناراحتي هاي معده دارند و به مقابله با اسهال كمك مي كنند. رژيم غذايي BRAT باعث آرامش معده شده و در كاهش اسهال موثر است.
همچنين مصرف موادغذايي محتوي چربي و قند باعث ناراحتي معده مي شوند.
نوشيدن مقدار فراواني از مايعات با رژيم BRAT مي تواند به بهبود سريع كم آبي بدن كمك كند.

مكمل ها

مصرف پروبيوتيك هايي مانند لاكتوباسيلوس بولگاريكوس و لاكتوباسيلوس اسيدوفيلوس به حفظ فلور باكتريايي طبيعي (باكتري خوب انسان دوستانه) در روده كمك مي كند. در زمان سفر به برخي مكان ها كه احتمال آلودگي آب و موادغذايي وجود دارد استفاده از پروبيوتيك ها قبل و بعد مسافرت مي تواند به حفظ سلامت روده كمك كند.
هنوز هيچ مطالعه ي علمي خواص ضدميكروبي سركه سيب را اثبات نكرده است و صرفا به عنوان يك درمان خانگي سنتي از آن استفاده مي شود. براي استفاده از سركه سيب مي توانيد دو قاشق چاي خوري از آن را به يك فنجان آب گرم اضافه و مخلوط نماييد. نوشيدن اين تركيب چندين بار در روز مي باشند.
گياهان

برخي از گياهان به طور سنتي براي مسموميت غذايي كاربرد دارند. هرچند تحقيقات بسياري در اين زمينه مورد نياز است. در ادامه به توضيح برخي از گياهان دارويي مورد استفاده در مسموميت هاي غذايي پرداخته مي شود، اما توجه داشته باشيد كه اين گياهان نبايد جايگزين درمان هاي پزشكي متداول شوند.

گياه خارمريم اغلب براي اختلالات كبدي كاربرد دارد و در اروپا به طور گسترده اي براي درمان مسموميت ناشي از قارچ آمانيتا استفاده مي شود.
مطالعات نشان مي دهد كه تا ۴۸ ساعت بعد از مصرف قارچ آمانيتا، براي درمان استفاده از داروي سيلي بينين موثر بوده كه تركيب اصلي فعال در گياه خارمريم است.

مطالعات حيواني نشان مي دهد كه تركيب درمان هاي گياهي چيني و ژاپني (مورد استفاده براي ليستريا) داراي نتايج موثري در مورد مسموميت غذايي مي باشد. اين تركيبات فعال شامل گياه قاشقك، گل صد توماني، شيرين بيان، زنجبيل، گون، دارچين چيني و جين سنگ پاناكس است.
________________________________________
آنچه نبايد بعد از مسموميت غذايي مصرف كنيم
زمانيكه علائم مسموميت غذايي تسكين يافت، از موادغذايي سهل الهضم استفاده و از موادغذايي كه باعث بروز ناراحتي معده مي شوند پرهيز كنيد. اجتناب از موادغذايي زير بعد از مسموميت هاي غذايي ضروري است.

فرآورده هاي لبني

از مصرف فرآورده هاي لبني به جز برخي از محصولات با سطوح پاييني از لاكتوز (از جمله ماست) اجتناب كنيد، زيرا اسهال موجب عدم تحمل به لاكتوز مي شود كه ممكن است موقتي باشد. بنابراين افراد حساس به فرآورده هاي لبني بايد نسبت به مصرف اين موادغذايي توجه بيشتري داشته باشند.

موادغذايي چرب و تند

موادغذايي تند، چرب و شيرين مي تواند باعث ايجاد مشكلات نفخ و گاز شوند. مصرف اين موادغذايي در شرايط اسهال به خوبي قابل تحمل نيست، بنابراين تا قبل از بهبودي كامل علائم مسموميت از مصرف آنها اجتناب نماييد.

موادغذايي با ميزان فيبر بالا

موادغذايي فيبري شامل سبزيجات، ميوه ها به همراه پوست آنها، مغزهاي آجيل، دانه ها، حبوبات، غلات كامل و مركبات است. اجتناب از مصرف موادغذايي فيبري فرصتي براي استراحت و بهبودي دستگاه گوارش مي باشد. همچنين بعد از بهبودي علائم مي توانيد به تدريج اين موادغذايي فيبري را به رژيم غذايي خود اضافه كنيد.
الكل و كافئين

با مصرف الكل و كافئين در زمان مسوميت احتمال كم آبي بدن و اسهال تشديد مي شود. بنابراين در زمان مسوميت شديد غذايي از نوشيدني هاي الكلي، قهوه، شكلات داغ، چاي و شكلات اجتناب نماييد.
آب سيب و گلابي

مصرف آب سيب و گلابي در زمان مسموميت توصيه نمي شود، زيرا اين آب ميوه ها حاوي سوربيتول، گلوكز و فروكتوز هستند و مصرف آنها ممكن است باعث تشديد اسهال شود.



برچسب: ،
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۵ تير ۱۳۹۸ساعت: ۱۱:۰۲:۱۸ توسط:آقاي شريفي موضوع:

ارسال نظر
نام :
ایمیل :
سایت :
پیام :
خصوصی :
کد امنیتی :